Kereta Sewa Klang

Terdapat begitu ramai pengusaha kereta sewa klang yang beroperasi di tengah-tengah bandar Klang mahupun sekitar kawasan yang berhampiran. Ini membuktikan bahawa wujudnya permintaan terhadap perkhidmatan kereta sewa ini, khususnya bagi kawasan Klang. Disebabkan permintaan terhadap kereta sewa adalah begitu tinggi, ini sedikit sebanyak dapat mewujudkan peluang pekerjaan untuk bisnes kereta sewa itu sendiri, dimana setiap bisnes yang beroperasi seharusnya mempunyai kakitangan ataupun staf bagi menggerakkan perniagaan kereta sewa itu sendiri. Jadi peluang pekerjaan wujud dan dapat membantu anak-nak tempatan bagi mengisi pekerjaan samada bekerja sebagai runner atau krew kereta sewa, kakitangan pemasaran dan pengiklanan, sumber manusia dan sebagainya.

 

 

Perkhidmatan Kereta Sewa Klang Murah

Sudah semestinya para pelanggan kereta sewa akan cuba sedaya upaya untuk mendapatkan harga yang paling minimum, atau lebih mesar dengan panggilan ‘murah’. Ini semua bergantung atas budi bicara pengusaha kereta sewa tersebut, khususnya di Klang. Akan tetapi, bagi mereka yang menyewa pada tempoh yang agak lama, sudah tentu pengusaha kereta sewa tersebut akan memberikan diskaun ataupun potongan harga kereta sewa sehingga 50%. Lagi lama tempoh sewa, lagi murah harga yang diperolehi. Bagi pengusaha kereta sewa klang iaitu DNZ Car Rental, diskaun harga kereta sewa bermula sekiranya mereka ingin menyewa 3hari dan keatas. Dan sekiranya jika para pelanggan kereta sewa menyewa untuk tempoh 1bulan, sudah tentu mereka melayakkan diri mereka untuk mendapat rebate ataupun diskaun sehingga 50%.

 

Potensi Bisnes Kereta Sewa Di Klang

Tujuan utama akan sesuatu bisnes itu diwujudkan adalah untuk mendapatkan keuntungan. Ini tidak dapat dinafikan oleh semua pihak akan kepentingan keuntungan di dalam sesebuah bisnes itu sendiri. Melalui keuntungan inilah, bisnes tersebuta akan berkembang dan terus berkembang. Bagi bisnes kereta sewa klang dan sekitar kawasannya, potensi bisnes seperti ini adalah tinggi dan mampu meraih pendapatan yang tinggi sekiranya pemasaran bisnes itu bagus dan berkesan. Potensi bisnes kereta sewa ini dapat diukur dengan melihat kepada jumlah carian di Google, Yahoo dan lain-lain enjin carian di internet. Di Google sahaja, kita dapat melihat pelbagai jenis platform yang digunakan bagi mengiklankan bisnes kereta sewa mereka kepada market diluar sana, khususnya bagi area Klang.

 

Carian Kereta Sewa Klang Di Google Search

Sekiranya bagi sesuatu kawasan tersebut mempunyai begitu ramai pengusaha kereta sewa, sudah tentu carian di internet bagi kawasan tersebut mempunyai permintaan yang tinggi. Berdasarkan kepada data carian Google Search bagi carian kereta sewa klang pada tahun 2019 – 2020, dianggarkan sebanyak 100 – 1000 carian dilakukan bagi tempoh 1bulan. Jumlah ini kekal untuk bulan berikutnya. Ini menunjukkan permintaan kereta sewa di Klang adalah hampir sekata pada setiap bulan dan ini menunjukkan perkembangan yang positif di mana para pengusaha kereta sewa khususnya bagi area Klang, dapat menyediakan kereta sewa bagi menampung jumlah permintaan kereta sewa yang ada. Bagi pengusaha yang mempunyai kepakaran dalam online marketing, sudah tentu mereka dapat menggunakan kesempatan ini bagi mengiklankan bisnes kereta sewa mereka melalui platform-platform online yang ada.

 

Pengiklanan Online Perkhidmatan Kereta Sewa Klang

Pemasaran atau marketing bagi sesuatu bisnes adalah amat penting bagi membolehkan para pelanggan diluar sana mengetahui akan kewujudan bisnes mereka itu. Pada zaman sekarang, penggunaan internet adalah begitu penting bagi membantu aktiviti seharian. Penggunaan platform social media seperti facebook, instagram, whatsapp dan sebagainya dapat membantu dan memudahkan lagi pekerjaan seharian. Bagi pemasaran kereta sewa klang secara online, para pengusaha kereta sewa boleh menggunakan kemudahan platform sosial yang ada bagi memasarkan bisnes kereta sewa. Ia amat efektif sekali disebabkan hampir setiap pengguna handphone mempunyai kemudahan internet mudah alih. Bagi pengusaha kereta sewa yang mempunyai kepakaran membina website, blog, e-commerce dan sebagainya mampu menarik para pelanggan kereta sewa secara lebih targeted, di mana mereka boleh mengiklankan bisnes kereta sewa mereka di enjin-enjin carian seperti Google, Yahoo dan lain-lain lagi.

 

Pengiklanan Offline Bisnes Kereta Sewa Klang

Berbeza dengan konsep pengiklanan secara atas talian atau secara online, pengiklanan offline juga mampu memberikan impak dan hasil yang memuaskan sekiranya teknik yang digunakan adalah tepat dan berkesan. Pengiklanan offline ini bermaksud sebarang medium yang berbentuk fizikal yang digunakan bagi membolehkan para pelanggan mengetahui akan kewujudan bisnes mereka. Sebagai contoh pengiklanan offline adalah seperti penggunaan banner, bunting, kain rentang, flyers, kad bisnes dan sebagainya. Teknik penggunaan banner & bunting amat popular di kalangan para pengusaha kereta sewa klang disebabkan teknik ini mudah dilakukan dan hasilnya boleh dibanggakan. Sekiranya pengusaha kereta sewa menggantungkan banner atau bunting di tempat-tempat awam seperti di kilang, university atau kolej, masjid dan sebagainya mampu menjana sales hasil pengiklanan offline ini.

 

Harga Kereta Sewa Klang Serendah RM60 Sehari

Macam tak percayakan harga kereta sewa serendah RM60 sehari. Ya! Betul, harga sewa bermula pada kadar RM60 sehari sekiranya anda menyewa selama 1bulan. Ini bersamaan RM1800 sebulan sekiranya anda menyewa kereta Axia Auto iaitu antara kereta bersaiz kompak yang kami sediakan bagi memenuhi permintaan kereta sewa sekitar area Klang. Selain Axia, kami juga mempunyai viva, myvi, new saga sehinggalah kereta sewa bersaiz besar seperti Toyota Vellfire, Hyundai Starex dan sebagainya. Bagi para pelanggan kereta sewa klang yang mencari van sewa, Nissan Urvan juga kami turut sediakan bagi memenuhi permintaan. Bagi yang ingin mendapatkan harga kereta sewa, sila layari www.keretasewaklang.iklanbiz.com dan para pelanggan boleh memilih dari senarai kereta sewa yang ditawarkan. Sudah semestinya diskaun ditawarkan kepada tempoh sewa yang lama dan mengikut model kereta yang ada.

 

 

Tempat-Tempat Menarik Di Klang Oleh Krew Kereta Sewa Klang

Selepas Bandaraya Shah Alam, daerah kedua yang terpenting adalah bandar Klang. Ia juga  turut dikenali sebagai bandar diraja dan mempunyai daya tarikannya yang tersendiri. Antara kawasan-kawasan yang menarik yangboleh dilawati khususnya bagi pelanggan kereta sewa klang adalah:

 

1. Tanjung Harapan

Merupakan kawasan rekreasi yang paling popular di Klang dimana para pengunjung boleh merasai tiupan angin di tepi pantai. Pemandangan dikala senja juga sangat menarik apabila matahari mula terbenam. Bagi yang gemar akan makanan laut, mereka boleh mendapatkannya di sini.

 

2. Pulau Ketam

Pulau Ketam ini mempunyai perkampungan nelayan yang didiami oleh nelayan-nelayan tempatan di sini. Pulau ini bukanlah seperti pulau-pulau pelancongan yang lain, akan tetapi di sini aman damai jauh dari kesibukan di kota bandar. Perlu menggunakan khidmat feri dari jeti yang terletak di pelabuhan Klang. Terdapat juga kedai-kedai yang menjual kraftangan serta produk hasil makanan laut.

 

3. Pantai Aceh Di Pulai Indah

Pantai ini menawarkan keindahan pemandangan laut serta persisiran pantai yang cantik dan sesuai untuk aktiviti riadah, berkhemah mahupun BBQ. Lokasinya yang agak tersorok dapat memberikan lebih privasi. Di pantai ini juga para pelanggan kereta sewa klang boleh melakukan aktiviti berbasikal, memancing dan sebagainya.

 

4. Laguna Park Di Pulau Indah

Merupakan destinasi yang menawarkan suasana tenang dan damai. Para pengunjung boleh melakukan aktiviti riadah bersama keluarga sambil berjalan mengelilingi pantai yang indah. Terdapat restoran makanan laut khas bagi mereka yang gemarkan menu seafood.

 

5. Port Klang Cruise Centre

Ia juga lebih dikenali sebagai Glenn Cruise Terminal. Terminal ini amat lengkap dengan balai berlepasnya serta jambatan yang menghubungkan anda terus ke kapal-kapal mewah Cruise yang singgah di sini. Dari jauh permandangan yang ada dapat menenangkan jiwa sambil menghayati angin bayu yang bertiup sederhana.

 

 6. Wisma GM Klang

Merupakan antara tempat pemborong yang amat popular di Lembah Klang mahupun di seluruh Malaysia. Di sini barang-barang boleh didapati pada harga borong dimana ia lebih jauh murah berbanding diluar san ajika dibeli secara pukal. Merupakan tempat pemborong oleh para peniaga di pasar malam mahupun kedai atau gerai kecil. Di sini para pelanggan kereta sewa klang boleh mencari pelbagai barangan seperti barangan bayi, aksesori pakaian wanita, alat permainan kanak-kanak, barangan isi rumah dan sebagainya.

 

7. AEON Bukit Tinggi Klang

Dulunya ia dikenali sebagai Jusco Bukit Tinggi. Merupakan antara pasaraya yang terbesar di Malaysia di mana ia menawarkan pelbagai barangan, isi rumah, makanan dan sebagainya. Gedung-gedung pakaian yang berjenama juga turut ada di sini. Selain tempat-tempat hiburan keluarga, pasaraya ini juga turut mempunyai beberapa panggung wayang yang dilengkapi dengan sistem bunyi yang amat bagus.

 

8. Pasar Jawa Klang

Pasar ini menjanjikan anda pelbagai jenis makanan ringan seperti kuih muih, kerepek, ikan bilis, kuih tradisional, rempah ratus dan sebagainya. Kelengkapan agama seperti buku-buku agama, telekong, kain pelikat dan lain-lain lagi. Sekiranya pelanggan kereta sewa klang ingin ke tempat yang jauh perjalanannya, bolehlah membeli snek atau ole-ole di sini untuk dijadikan bekalan ketika memandu.

 

Testimoni Pelanggan-Pelanggan Kereta Sewa Klang

Rata-rata para pelanggan kereta sewa kami amat berpuas hati dengan perkhidmatan kereta sewa yang ditawarkan. Kebanyakkan daripadanya berpuas hati dengan pakej harga kereta sewa yang kami tawarkan. Perodua Axia auto sering kali menjadi pilihan bagi para pelanggan disebabkan ia jimat minyak, bersaiz kecil dan mudah untuk bergerak ke mana saja selain harganya yang berpatutan. Oleh itu syarikat kereta sewa klang akan menambah bilangan kereta sewa dari masa ke semasa bagi memenuhi permintaan bagi sekitar area Klang dan sebagainya.

 

DNZ Car Rental | Perkhidmatan Kereta Sewa Klang Murah

En. DNZ 012 533 5593

Whatsapp : klik sini (fast Reply)

Website :  Kereta Sewa Klang